Ganguan air di sekitar Desa Setapak & Seksyen 2 Wangsa Maju

Syabas menghantar bekalan air kepada penduduk-penduduk di Jalan 20/27B
Syabas menghantar bekalan air kepada penduduk-penduduk di Jalan 20/27B

Updates @ 12:30 petang 15-4-2013: Alhamdulilah! Bersyukurlah kita semua kerana paip pecah di Batu Cave telah dibaik pulihkan dengan sempurna. Saya telah dapat pengesahan dari penuduk-penduduk di kawasan-kawasan Desa Setapak, Danau Kota Flats off Jalan Genting Kelang, Taman Keramat Permai di Keramat dan Tiara Ampang di Ampang bahawa mereka telah dapat bekalan air seperti biasa. Saya juga telah dapat pengesahan yang sama dari Syabas. Terima kasih Syabas khasnay pegawai-pegawai yang terlibat kerana mereka melaksanakan dengan baik dasar YAB Datuk Seri Najib: “Rakyat Didahulukan” & “Pencaipaiain Diutamakan”.  

Walaubagaimnapun, saya berharap Syabas dapat membuat routine check dan sediakan lebih banyak tangi air supaya keadaan demikian dapat dielakkan. Sekian, terima kasih. 

Updates @ 2:30 pagi 15-4-2013:  Syabas telah menghantar 4 tangki air malam tadi ke kawasan Jalan 20/27B Desa Setapak.  Syabas akan menghantar 1 tangki air lagi ke kawasan Jalan 8/27B Desa Setapak  pada jam 3 pagi sebentar lagi dan jika masih tidak mencukupi Syabas akan menghantar tangi air sampai semua penduduk-penduduk di kawasan tersebut dapat bekalan air yang mencukupi. Terima kasih Syabas.

Syabas menghantar bekalan kepada penduduk-penduduk di kawasan Jln 20/27B Desa Setapak
Syabas menghantar bekalan kepada penduduk-penduduk di kawasan Jalan 20/27B Desa Setapak

Updates @ 9:10 malam 14-4-2013:  Syabas bersetuju untuk menghantar 2 tangki air lagi ke Desa Setapak lebih kurang jam 10 malam ini. 1 tangki air akan ditempatkan di kawasan berhampiran Surau Desa Setapak dan 1 lagi berhampiran Sekolah Kebangsaan Desa Setapak.

Saya telah buat satu aduan kepada Syabas bahawa Flat Danau Kota off Jalan Genting Kelang juga tiada bekalan air hari ini. Saya mengesahkan dengan beberapa pududuk dan mereka menyatakan beklan air tiada masalah sekaranag. Walaubagaimanapun, Syabas akan menghantar satu tangki air ke Flat Danau Kota dengan secepat mungkin.

Terima kasih  kepada Syabas kerana memahami keperluan rakyat. Syabas! “Rakyat Didahulukan” & ‘Pencapaian Diutamakan”.    

Updates @ 7:15 malam 14-4-2013:  Syabas telah hantar dua tangki air ke kawasan Jalan 9 / 10 dan dua ke kawasan Surau Desa Setapak petang ini. Saya dimaklumkan Syabas akan menghantar satu tangki air lagi ke Surau Desa Setapak pada lebih kurang jam 8 malam ini. Sekian, terima kasih.

___________________________________________________________

Maklumat terkini yang kami terima daripada pihak Syabas Wilayah Gombak dimana kerja-kerja baik pulih paip pecah tersebut masih berjalan dan dimaklumkan 90% telah pun siap dan dijangkakan akan siap sepenuhnya jam 6.00 petang ini.

Pihak kami dimaklumkan bahawa kelewatan ini tidak dapat dielakkan disebabkan berlakunya hakisan tebing yang menyukarkan jentera-jentera yang digunakan untuk masuk bagi melakukan kerja-kerja baik pulih tersebut, tidak seperti jangkaan awal dijangka siap pada lewat malam semalam.

Selain daripada itu jadual penghantaran lori-lori tangki kepada penduduk di Desa Setapak akan diteruskan lagi hari ini, dimana sekarang ini pihak Syabas dalam proses untuk membuat penghantaran lori tangki ke Desa Setapak, dijangkakan akan mengambil masa 1 jam lebih dari sekarang sekiranya tidak menghadapi kesesakkan jalan raya.

Pihak kami akan melapurkan perkembangan seterusnya apabila mendapat maklumat terkini daripada pihak Syabas. Sekiranya ada sebarang masalah penduduk-penduduk bolehlah menghubungi kami di no 03 41433322 atau 012 2186929.

2 thoughts on “Ganguan air di sekitar Desa Setapak & Seksyen 2 Wangsa Maju

  1. Tores D

    Mr Wee,

    Thank you for the update. You are much more helpful than the people in Syabas. No one borther picking up the phone over there.

    You have my vote!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.