Your MP's Question of the Week rests

There will be no question put forward for this week. We will resume next Friday. Thank you.

4 thoughts on “Your MP's Question of the Week rests

 1. Warga Medan Idaman

  YB Wee,

  Salam Sejahtera ditujukan kepada YB dan keluarga.

  Selamat Hari Raya juga diucapkan kepada seluruh warga Wangsa Maju.

  Sebenarnya saya ingin tahu bilakah tarikh YB akan mengadakan rumah terbuka kepada seluruh rakyat Wangsa Maju tanpa mengira kaum dan fahaman politik. Lagipun, ini adalah sambutan Hari Raya Aidilfitri YB yang pertama.

  Sedang menunggu jawapan YB…

 2. Maizatul Ahmad

  YB,

  Bolehkah YB mengemukakan soalan(tambahan) kepada mana-mana Kementerian yang berkaitan tentang :

  1. syarikat-syarikat utaman negara(bidang telekomuniasi, hartanah, kewangan dll) yang pemegang saham terbesarnya dikuasai oleh syarikat asing…

  2. berapa ramaikah YB YB di dewan rakyat yang memegang jawatan ahli lembaga pengarah syarikat-syarikat sendiri/ milik kerajaan?

  3. kaitan antara 1. dan 2.

  Terima kasih YB.

  ps.: saya menunggu YB membangkitkan tentang perlunya ahli-ahli YB Dewan Rakyat mengisytharan harta-harta mereka kepada pihak awam.

 3. Wee Choo Keong

  2 Warga Medan Idaman

  Cadangan sdr adalah baik tetapi memandangkan situasi dan keadaan kini saya meminta maaf bahawa saya tidak dapat mengadakan jamuan tersebut. Kerana jamuan seperti ini memerlukan banyak persiapan dan perbelanjaan yang besar, yang saya rasa lebih kita medermakan kos berlanjaan kepada rumah anak yatim, orang miskin dan ornag kurang upaya.

  Untuk makluman sdr, pada setiap malam Rabu pertama dalam setiap bulan saya akan menyediakan 100 beg @ 5 kilo beras untuk didermakan kepada orang miskin dan kurang upaya tanpa syarat kecuali mereka mesti menunjukan kad pengenalan mereka sebagai pengesahan bahawa mereka adalah warganegara Malaysia. Projek akan bermula pada bulan November yang akan datang.

  Saya amat harap sdr dan semua warga Wangsa Mjau akan memberi sokongan moral kepada saya.

  3 Maizatul Ahamd

  Untuk makluman sdr, saya memang boleh bertanya soalan tambahan seperti di cadangkan oleh sdr tetapi saya perlu menunggu semasa Menteri menjawab soalan berkaitan atau memasukkan soalan ini dalam ucapan Belanjawan saya. Akan tetapi adalah lebih sesuai sekiranya saya memasukan soalan ini secara bertulis untuk jawapan lisan atau bertulis oleh Menteri berkenaan pada sessi Parliament yang baru kerana masa untuk membentangkan soalan-soalan tersebut telah lupus untuk October ini.

  Kepada semua sdr/sdri:

  Saya ingin mengucap Selamat Hari Raya Aidiltri Maaf Zahir Batin kepada semua umat Islam. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua penyokong-penyokong, pembaca-pembaca termasuk pengkriitik. Saya sentiasa menghargai apa-apa cadangan yang beberikan kepada saya melalui blog saya.

  Sekian, terima kasih.

  Wee Choo Keong

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.